Kumaha carana ngirangan beurat dina sabulan

kumaha leungit beurat dina sabulan sareng jaga hasilna

Ahli gizi nyarankeun ngawaskeun beurat anjeun sacara tetep. Tapi henteu sadaya jelema hasil dina ieu. Pound tambihan tiasa tumetep mangpulan-bulan atanapi bahkan mangtaun-taun, teras jalma-jalma "ujug-ujug" kedah nyingkirkeun aranjeunna, contona, ngirangan beurat ku usum panas atanapi gancang bérés saatos liburan . . . . Sareng dina salah sahiji kasus ieu, anjeun peryogi anu épéktip sareng aman pikeun kaséhatan "metoda express" tina kaleungitan beurat.

Naha jalma gendut

Biasana gabungan dua faktor nyababkeun munculna kaleuwihan beurat: asupan dahareun anu kaleuleuwihi, gaya hirup cicing. Batur, kirang penting, ditambihan kana komponén ieu. Teu saimbang dina diet, kabiasaan dahar anu goréng, nutrisi henteu teratur . . . .

"Beresiko", contona, seueur padamel kantor. Sapopoe, aranjeunna henteu nganggo camilan cair panas, sareng magrib aranjeunna tuang tuangeun. Pelanggaran diét umumna mangrupikeun ciri jalma modéren kalayan gaya hirup aktif sareng kakurangan waktos pikeun kaséhatan nyalira.

Seueur jalma langkung saé nalika aranjeunna setrés atanapi depresi. Dina momen anu sapertos kitu, jalma ngagaduhan kabutuhan pikeun tenang sababaraha cara, pikeun mendakan sumber émosina positip. Sareng sering kadaharan anu enak (henteu teras-terasan séhat) janten sumber anu positip gancang. Hiji jalma "ngarebut" masalah - sareng, hasilna, janten gendut. Kalayan déprési anu berkepanjangan, anjeun tiasa kéngingkeun 20 kilogram, sareng 30, sareng bahkan 50.

Sababaraha jalma ngagaduhan gajih sanajan diét saimbang anu pas: kusabab sababaraha panyakit kronis atanapi gangguan metabolik. Panyakit anu paling bahaya anu dicirikeun ku kaleuwihan beurat nyaéta diabetes mellitus.

Kumaha cara ngirangan beurat badan leres

Aya sababaraha prinsip dasar pikeun leungitna beurat anu leres di bumi. Ku taat ka aranjeunna, anjeun tiasa gancang ngaleungitkeun seueur jilidna tanpa ngarugikeun kasihatan anjeun. Hal kahiji anu kudu diémutan nyaéta seueur katuangan anu urang konsumsi unggal dinten utamina ngabahayakeun sosok éta. Produk sapertos kitu kalebet sagala jinis daging asep, sosis, pastry, kentang goreng sareng pindang, manisan. Sadaya ieu pikaresepeun pikeun ngaluarkeun tina diet atanapi ngirangan konsumsi produk anu didaptarkeun kana minimal. Janten, tibatan permén pabrik tradisional anu aya, salian ti gula, seueur bahan tambahan anu ngabahayakeun, langkung saé waé pikeun ngonsumsi buah sareng buah garing dina moderat.

cara épéktip pikeun ngirangan beurat dina sabulan

Prinsip penting sanésna nyaéta nutrisi fraksi. Daripada tuang tuangeun beurat dua atanapi tilu kali sapoé, éta patut ngabagi diét sadidinten anjeun kana sababaraha tuang. Janten, antara sasarap sareng tuang siang, disarankeun ngagaduhan camilan sareng buah-buahan atanapi sayuran, anjeun tiasa nginum yoghurt atanapi tuang kéju pondok sakedik. Snack kedahna henteu diwangun ku coklat bar, sandwich gancang, atanapi barang anu dipanggang.

Sarapan - henteu kedah dilangkungan. Éta kedah kalebet protéin sareng pangan karbohidrat. Dahar beurang tiasa nyugemakeun cukup, tapi tuangeun nalika éta ogé kedah dihindari. Dinner pangsaéna dibagi kana dua atanapi tilu resepsi. Beurang, anjeun kedah nginum seueur cai bersih (dina laju 30 mililiter per 1 kilogram beurat). Gelas cai atanapi kefir bakal ngabantosan ngaleungitkeun kalaparan antara tuangeun.

Saatos ngarobih diét ku cara ieu, langkung saé pikeun ningkatkeun kagiatan fisik anjeun. Upami henteu mungkin pikeun nganjang ka gym sacara teratur, anjeun tiasa nyéépkeun waktos pikeun leumpang (bahkan jalan-jalan pondok bakal mawa kauntungan anu serius) sareng / atanapi ngalaksanakeun latihan dasar di bumi. Minuhan ngan ukur kaayaan anu didaptarkeun, dimungkinkeun pikeun leungit beurat ku 1-1, 5 kilogram atanapi bahkan langkung dina sabulan, sareng ogé sacara signifikan ningkatkeun kasihatan. Sareng - kedah diémutan yén teu aya pil diet anu tiasa ngaganti gaya hirup séhat normal.

Kauntungan sareng kabutuhan kagiatan fisik

Kamajuan téknologi, dirancang pikeun ngajantenkeun kahirupan sadidinten langkung gampang pikeun hiji jalma, pikeun ngabébaskeun anjeunna saloba-seueur waktos, parantos nyababkeun kanyataan yén seuseueurna janten teu tiasa ditampi alit pikeun mindahkeun. Daripada ngagunakeun jam gratis pikeun jalan-jalan, olahraga, perjalanan sareng maén sareng murangkalih, urang nyéépkeunnana utamina di payuneun komputer atanapi televisi. Salaku hasilna, sababaraha masalah sareng kaayaan fisik timbul: otot ngaleuleuskeun, inténsitas sirkulasi getih turun . . . ieu ngakibatkeun kurangna nutrisi dina sistem sareng organ, imunitas turun, sareng, tangtosna, kaleuwihan beurat némbongan.

Aktivitas fisik anu ngimbangan kurangna gerak awak tiasa lengkep sareng henteu sami-sami. Anjeun tiasa latihan di bumi, di gim, di cai, di gunung, dina salju - di alam atanapi di jalan. Latihan tiasa janten latihan anu sengit atanapi saderhana. Pilihanna gumantung kana gaya hirup jalma, kabugaran awak, umur sareng karesepna.

Jinis beban sok dipilih masing-masing, tapi anu paling aman sareng paling dinamis nyaéta latihan di gim handapeun pengawasan spesialis. Pikeun lalaki sareng awéwé, sababaraha latihan anu béda-béda dipilih. Bobot awal hiji jalma ogé diperhatoskeun: anjeun nyalira ngartos, aya sababaraha bédana antara ngalatih jalma, salah sahijina kedah kaleungitan 30 kilogram, sareng anu sanésna - 10.

Olahraga jasmani penting pisan pikeun sistem kardiovaskular. Otot jantung dikuatkeun, témbok pembuluh janten langkung élastis, salaku akibatna ngembangkeun trombosis sareng varicose veins dicegah, tekanan normalisasi. Salaku tambahan, nalika aktipitas fisik, awak jenuh ku oksigén, anu ngakibatkeun paningkatan kaayaan sareng padamelan sadaya organ.

Olahraga ningkatkeun bentuk fisik awak, ngajantenkeun langkung kuat, langkung awét, langkung pikaresepeun. Ngagaduhan beban anu teratur, jalma janten langkung dexterous, koordinasi na ningkat, hampang sareng rahmat muncul dina gerakan. Dina waktos anu sami, pon tambahan ngaleungit, awak janten langsing, cekeng. Aya kaunggulan anu sanésna: maén olahraga ningkatkeun imunitas, ngabantosan normalisasi tingkat hormonal, ngabantosan ngajaga kaayaan anu bageur, ngaleungitkeun masalah bobo, sareng sajabina. Anu utama nyaéta leres ngitung kakuatan anjeun, milih pilihan beban anu cocog pikeun anjeun.

Sabaraha kilogram anjeun tiasa ngirangan beurat?

aktivitas fisik pikeun leungitna beurat dina sabulan

Waleranna gumantung kana faktor penting ieu: parameter awal, gaya hirup, kaayaan kaséhatan. Upami kaleuwihan beurat penting, aya tahap sedeng atanapi parna tina obesitas, prosésna tiasa kamajuan lumayan gancang kanggo sababaraha waktos. Beuki beurat langkung, langkung gampang éta "lebur". Hal anu paling hésé nyaéta ngaleungitkeun 6-8 kilogram anu terakhir atanapi pikeun nganormalkeun awak, anu ngan ukur "kakeueum ku gajih".

Dina minggu kahiji kaleungitan beurat, kaleuwihan cairan leungit, beuratna tiasa dikirangan 3-5 kilogram. Beuki kuat latihan, beuki luhur efektivitas ngirangan beurat awak. Kalayan latihan fisik anu minimal, saatos ngaleupaskeun cairan anu kaleuleuwihi, jalma bakal langkung enteng sakitar 1-1. 5 kilogram per minggu. Sareng program nutrisi anu leres dipilih ku ahli pikeun sacara signifikan bakal nyepetkeun prosés kaleungitan beurat.

Nalika ngajalankeun atanapi latihan anu sengit, sakitar 400 kilocalories diduruk dina satengah jam. Jumlahna aya sakitar 45 gram beuratna. Tapi prosés na dimimitian ngan ukur 20 menit saatos mimiti latihan. Upami anjeun ngamimitian dina beuteung kosong, sareng awak henteu nembé nampi kalori, gajih subkutaneus bakal mimiti ngaleungit ti menit kahiji, tapi pilihan ieu henteu disambut ku dokter. Nalika ngitung ngirangan beurat badan ku latihan sadidinten, anjeun kedah émut yén upami anjeun henteu taat kana prinsip nutrisi anu leres sareng ngonsumsi tuangeun kalori anu luhur, maka bahkan aktivitas fisik anu paling aktif henteu bakal ngakibatkeun leungitna beurat, tapi ngan ukur bakal ngabantosan hiji jalma pikeun henteu gancang cageur deui.

Saha anu kaleungitan beurat sareng sabaraha

Laju prosésna gumantung kana beurat awal, umur, pilihan diet sareng latihan, sareng status kaséhatan. Jalma anu yuswa 30 taun kalayan kaleuwihan beurat langkung ti 25 kilogram anu parantos mimiti aktip dina olahraga kaleungitan beurat paling gancang. Dina minggu kahiji, aranjeunna tiasa kaleungitan dugi ka 7 kilogram. Dina minggu kadua, hasilna tiasa tina 2 dugi ka 5 kilogram. Salajengna, prosés na bakal turun, tapi upami anjeun ngagaduhan seueur kaleuwihan beurat, sakitar 2 kilogram bakal musna per minggu.

Prosés anu paling sesah pikeun kaleungitan beurat nyaéta maju di jalma anu sakedik kaleuwihan beurat, langkung umur 40 taun. Tinjauan jalma anu kalibet dina bentuk fisikna nunjukkeun yén dina 1-2 minggu ngirangan beurat awak, dina hal ieu, beuratna turun ku 1-1, 5 kilogram, dina 3 sareng 4 minggu éta bakal dugi 500 gram.

Catetan leungitna beurat kalayan diét ketat

Rékaman diatur ku jalma anu beurat awak ngalarang. Sababaraha diantarana kalebet kana Guinness Book of Records dua kali: kahiji - salaku pamilik beurat maksimum, teras - salaku wadah catetan leungitna beurat. Penduduk Pennsylvania Rosalie Bradford beuratna 544 kilogram, sareng dina 6 taun anjeunna kaleungitan 415 kg. Méksiko Manuel Uribe beuratna 587 kg, tapi dina 7 taun dibantuan diét protéin terapi anjeunna kaleungitan 400 kilo.

Aya kasus anu matak matak kaleungitan beurat awak. American Carol Wright hasil kaleungitan 130 kilogram dina 2 taun: sanaos kanyataanna mimitina beuratna 200. Sabangsana David Smith kaleungitan 7 kilogram sabulan dugi ka kaleungitan 180 kilogram tina 285.

Diét anu parah: manpaat atanapi cilaka

Diét anu ketat ngalibatkeun panurunan seukeut dina asupan kalori unggal dinten. Rencana khusus diitung ku diet sadidinten 500-700 kilocalories. Kalayan diet sapertos kitu, beurat turun gancang pisan: dugi ka 1 kilogram per dinten. Ieu hiji-hijina kaunggulan téhnik sapertos kitu. Aya langkung seueur kontra ngeunaan diet ketat:

  • kasakit gastrointestinal kronis diperparah;
  • panyakit sistem pencernaan tiasa janten;
  • buruk kaayaan kulit, rambut, kuku;
  • buruk kaayaan psiko-émosional disababkeun ku kurangna nutrisi.

Kalemahan anu sanés tina diet ketat nyaéta aranjeunna jarang nyababkeun hasil jangka panjang. Saatos setrés anu dialaman ku awak nalika diét, kilogram anu leungit gancang balik, rada sesah tetep dina bentuk anu énggal. Naha anjeun nganggo téknik anu henteu dipercaya sareng bahaya sapertos kitu?

5 aturan beusi tina 30 dinten ka payun

Tiasa leungit beurat rada jelas dina 1 sasih. Pikeun kéngingkeun pangaruh anu maksimal sareng henteu ngarugikeun kasihatan anjeun, anjeun kedah nuturkeun sababaraha aturan anu saderhana.

Inuman cai

Mimitian énjing anjeun nganggo gelas cai bersih. Sapopoe, nginum sareng nginum cai deui. Pikeun digawé, diajar, leumpang, latihan - anjeun kedah nyandak sabotol cai. Anjeun kedah nginum na - sakahayangna, langsung tina haus, geuwat. Nginum sering bakal gancang janten kabiasaan séhat énggal anjeun. Kasaimbangan cai penting pisan, di sagigireun cai ngabantosan samentawis ngaraoskeun rasa lapar.

Tuang séhat

Pikeun leres-leres ngirangan beurat badan, prosés ieu kedah didasarkeun sanés dina diet naon waé, tapi dina diet saimbang. Pikeun ngalakukeun ieu, jalma anu kaleuwihan beurat kedah sacara radikal ngarobih kabiasaan tuang na. Sababaraha anu mutuskeun pikeun ngalih ka nutrisi anu ditangtoskeun taat kana prinsip na ngan ukur sawaréh. Salaku conto, aranjeunna nyiapkeun sarapan séhat sareng tuangeun kanggo nyalira, sareng sadidinten aranjeunna ngagaduhan camilan sareng tuangeun kalori anu henteu séhat. Tapi snacks ieu anu tiasa ngabantosan sadaya usaha.

Dahar leres sanés hartosna nyerah katuangan gorengan sadayana, tapi langkung saé, upami tiasa, diganti ku anu dipanggang atanapi dikukus. Anggo permen sakedik mungkin, dina liburan, sareng cobi gentos ku buah (buah garing) dina kahirupan sadidinten. Éta ogé langkung saé pikeun ngirangan konsumsi roti toko biasa, sareng langkung saé leres-leres ngaleungitkeunana.

Nitenan rezim

Pon tambahan mangrupikeun sanés ngan ukur konsumsi kalori anu kaleuleuwihi, tapi ogé nutrisi henteu teratur, gangguan saré, sareng utamina setrés. Upami anjeun ngadamel rézim sadidinten anu paling merenah, nyayogikeun waktos kanggo sadayana tuangeun sareng bobo di dinya, teras mastikeun pisan, anjeun tiasa duaan nyepetkeun prosés kaleungitan beurat sareng nyata ningkatkeun kualitas kahirupan.

Pindahkeun!

Jalma kedah ngalih. Tadi parantos nyarios di luhur yén, nalika kaleungitan beurat, anjeun kedah ngatur kunjungan ka gym, jogging atanapi kelas di bumi. Sésa waktos ogé, anjeun moal tiasa tiasa cicing bari lami. Dina dinten damel, upami jinis kagiatan henteu aya hubunganana sareng kagiatan fisik, anjeun kedah bobo sareng haneutkeun unggal satengah jam. Hadé pisan mun éta leumpang sabisana. Di bumi ogé, anjeun moal tiasa linggih berjam-jam payuneun TV. Kanggo sababaraha, éta panginten mangrupikeun pilihan anu saé pikeun gaduh anjing anu anjeun kedah jalankeun dua kali sapoé, henteu paduli liburan, akhir minggu sareng musim.

Produk anu gunana

produk pelangsingan anu saé dina sabulan

Buah kedah dina diet saimbang. Produk susu fermentasi dianggap komponén penting diantarana: kefir, yogurt, susu dipanggang difermentasi (kalayan perséntase gajih anu handap). Kalori paling handap kalori nyaéta lemon, samangka, jeruk bali.

Protéin penting pisan pikeun kaséhatan awak. Kadaharan ti laut murah-kalori hususna kapaké. Kandungan kalori minimumna aya dina pollock, cod, cumi-cumi. Daging - Veal disarankeun. Protéin anu gunana aya dina ati sapi, ginjal, jantung.

Pilihan Diét Séhat

Tuang séhat kedah pikaresepeun. Upami teu kitu, éta bakal hésé teuing pikeun saha waé pikeun taat kana prinsip na. Kalayan dina pipikiran ieu, ahli nutrisi nyarankeun pilihan ieu pikeun sasarap:

  • oatmeal (200 gram) + cau;
  • kiju pondok (200 gram) + cau;
  • salah sahiji tina dua piring sateuacanna, tibatan cau, candak jeruk bali, apel atah atanapi apel dipanggang kalayan kayu manis;
  • sangu coklat (200 gram) + cau;
  • roti roti Rye, cabé bel, apu, endog pindang, bonténg.

Pilihan Snack Sapopoé:

  • salad wortel;
  • salad buah (100 gram);
  • yogurt + satengah jeruk bali;
  • sapotong roti hideung + kéju;
  • 200 gram asparagus;
  • 200 gram smoothie;
  • endog pindang + daging sapi (100 gram).

Pilihan dahar beurang:

  • buckwheat atanapi bubur béas + cutlet kukus + sayuran;
  • 150 gram lauk kukus + kaldu;
  • sup sayuran dina kaldu + kacang héjo;
  • sup puree sayur + roti;
  • 100 gram béas coklat + steak lauk beureum dipanggang.

Pilihan tuangeun:

  • omelet sareng sayuran dina oven;
  • pondok casserole kéju kalayan buah garing (200 gram);
  • sayuran rebus (200 gram) + péso hayam (100 gram);
  • lauk atanapi hayam cutlet + sayuran kukus.

Pendapat ahli

Ku umum, ngan ukur aya dua cara pikeun kaleungitan beurat.

Kahiji fokus kana hasilna. Hiji jalma mimiti teras-terasan mikir yén anjeunna kaleungitan beurat, nolak tuangeun ngeunah anu biasa, maksa dirina pikeun olahraga, ngalaman kasusah anu sanés: sadayana demi ngirangan beurat awak. Jalma sapertos kitu sering kana timbangan sareng kuciwa pisan upami henteu ningali nomer anu dipikahoyong. Pendekatan ieu aya hubunganana sareng setrés émosional teras kadang langkung ngabahayakeun tibatan saé. Sumawonna, hasil anu kahontal ku kerja keras sapertos ampir-ampir pondok. Biasana, saatos meunang kameunangan, jalma santai kalayan kabagjaan - sareng deui lirén ngendalikeun kabiasaan tuang na. Sareng ieu langsung mangaruhan beurat sareng volume na. Seringna jalma dina kaayaan sapertos kitu kéngingkeun pon tambahanna langkung gancang tibatan langkung héd. Éta sering kajadian yén gajih ditambihan di luhur anu sateuacanna. Ieu matak hanjelu pikeun "hasil" sareng ngadorong aranjeunna nyandak prestasi anyar. Aranjeunna deui parah ngawatesan diét, ngahontal kameunangan deui, ngarayakeun deui, kéngingkeun kaleuwihan gajih deui sareng ambek ka diri sorangan deui . . .

Pendekatan anu sanés nyaéta kaputusan jalma pikeun ngarobih gaya hirup sacara umum: janten aktip, séhat, kuat. Dina hal ieu, sadayana kajantenan dina ningkatna émosional. Barina ogé, tujuanana sanés ngirangan beurat awak nyalira, tapi kasempetan énggal pikeun jalma lengkep yén éta bakal kabuka. Kalayan pendekatan ieu, henteu janten masalah sabaraha gram atanapi kilogram anu dikaluarkeun dina saminggu. Sareng janten jelas yén ku nutrisi anu saé, bentuk fisik bakal gancang atanapi engké bakal balik deui ka normal. Kadaharan anu ngabahayakeun kaleungitan sagala daya tarikna, sareng aktivitas fisik, sabalikna, mimiti narik, sabab éta nyandak hiji kasenangan.

Pikeun ngendalikeun prosés kaleungitan beurat, dina hal ieu, cukup pikeun ngalereskeun parameter utama hiji jalma sateuacan mimiti hirupna anu anyar - teras, sakitar sabulan sakali, pikeun ngabandingkeun indikator énggal sareng aranjeunna.

05.11.2020