Diét kanggo asam urat

dahareun naon anu tiasa sareng henteu tiasa didahar sareng asam urat

Gout sacara ilmiah dikonfirmasi dina 1865. Panyakit ieu dijelaskeun ku Thomas Sendegum dina bukuna A Treatise on Gout, dimana anjeunna ngajelaskeun tanda-tanda, gejala sareng serangan panyakit anu dialamkeun anjeunna salami 30 taun.

Dina jaman Hippocrates éta disebut "panyakit raja. "Panyababna dianggap: konsumsi kaleuleuwihan sareng teu pilih kasih tina tuangeun sareng alkohol.

Naon asam urat

Gout mangrupikeun patologi anu aya hubunganana sareng déposisi uyah dina sendi sareng ginjal, sareng dicirikeun ku nyeri parna di daérah ieu. Kamajuan panyakit ngabalukarkeun serangan anu terus-terusan sareng ningkat, anu nyababkeun pembentukan tophi. Ieu mangrupikeun nodul anu ngakibatkeun parobihan dina bentuk sendi. Aya pamekaran konsisten tina urolithiasis sareng kagagalan ginjal.

Diagnostik dilaksanakeun dina bentuk kumpulan cairan sinovial sareng deteksi urat di jerona. Sinar-X tina sendi anu kapangaruhan ogé dicandak. Nalika ngaleungitkeun peradangan, normalisasi nutrisi, ogé nurunkeun asam dina cikiih, éta tiasa ngakibatkeun hasil anu positip dina pangobatan.

Panyakit ieu manifests dirina langkung sering di lalaki saatos 40 taun. Patologi awéwé katitén dina jaman postmenstrual. Karuksakan gabungan lumangsung sapanjang awak, tapi paling sering dina sampéan.

Anu nyababkeun utama asam urat:

  • katurunan;
  • tuang tuangeun sareng purin dina jumlah anu seueur;
  • ékskrési goréng asam urat tina awak;
  • katabolisme nuclide purin.

Prinsip Diet Asam Asing

Pangembangan asam urat gumantung kana gangguan metabolik dina awak. Pikeun pengobatan, diét mangrupikeun cara anu épéktip. Nutrisi anu saé kedah diawasi sapopoé. Prinsip utama diet asam urat nyaéta ngirangan uyah getih. Kalayan kaleuwihan éta, ginjal moal tiasa jalan nyalira. Gagal nuturkeun diet tiasa nyababkeun kambuh. Serangan nyeri tiasa dimimitian iraha waé. Ieu sering kajadian peuting. Upami anjeun henteu nuturkeun diét, panyakit tiasa maju sareng sumebar ka sadaya sendi.

Perawatan kedah dilaksanakeun di bumi. Éta kalebet taat kana diet anu saimbang. Ieu dianggap metode dasar sareng épéktip. Ménu disusun ku dokter anu hadir, anu ngémutan ciri-ciri masing-masing sabar. Diét penting pisan pikeun nurunkeun kadar asam urat.

Fitur tina diet pikeun asam urat

fitur diet pikeun asam urat

Purin henteu kedah dilebetkeun kana komposisi tuangeun dina asam urat, éta nyumbang kana akumulasi asam. Purin aya dina daging sareng tuangeun lemak. Kusabab kitu, jalma anu ngagaduhan asam urat disarankan pikeun nyéépkeun langkung seueur tuang vegetarian. Resep na teu kalebet bahan anu mahal, sareng téhnik masakna henteu rumit. Tapi penting pikeun ngagabungkeun ngan ukur pangan anu diidinan.

Terapi nutrisi tiasa ngabantosan gejala asam urat di bumi.

Dahar lemak sareng tuangeun lada ngabalukarkeun serangan anu pakait sareng paningkatan asam urat sareng nyeri parna cekap gancang. Salaku conto, nginum teuing kopi anu ngandung jumlah purin tiasa memicu kambuh deui. Kadaharan anu résiko tinggi kalebet alkohol, bir, soda, sareng bahkan anggur. Éta lengkep dikaluarkeun tina diet jalma anu gering.

Kanggo panyabutan gancang tina purin tina awak, pasién diresepkeun rézim nginum anu seueur. Jumlah cairan diinum per poé ngahontal 2, 5 liter. Dina kasus urolithiasis, cai anu nganggo alkali sareng natrium bikarbonat diperyogikeun. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngahontal nétralisasi cikiih kalayan kaleuwihan protéin tutuwuhan sareng buah jeruk dina tuangeun.

Diét kanggo asam urat dina suku

Diét asam urat kedah diawasi sacara teras-terasan. Kusabab perlakuan dilaksanakeun di bumi, jalma anu kaserang panyakit kedah gaduh karep sareng henteu ngalanggar ménu anu dikembangkeun. Dumasar kana kaayaan pasién, ménu individu didamel kalayan produk anu diidinan sareng anu dilarang. Piring tiasa enak sareng rupa-rupa sanaos kesederhanaanna. Diét pikeun asam urat dina suku teu ngagaduhan larangan anu ketat, tapi kedah nyugemakeun awak anu gering sareng ngamajukeun gaya hirup séhat.

naon anu anjeun tiasa sareng teu tiasa tuang kalayan asam urat dina suku

Kasalahan Diét dina Panyakit:

  • tuang tuangeun anu ngandung purin;
  • penyalahgunaan alkohol;
  • kurangna cairan dina diet;
  • jumlah ageung lemak sato;
  • kaleuwihan panggunaan protéin sato;
  • uyah méja sareng acar;
  • jumlah sayuran sareng buah-buahan anu goréng dina tuangeun sadidinten.

Diidinan sareng dilarang tuangeun dina asam urat

Dina diet asam urat, pasién, salian ti perlakuan utami, peryogi kauninga ngeunaan katuangan anu diidinan sareng anu dilarang. Mustahil pikeun ngubaran panyakit ieu atanapi ngaleungitkeun gejala tanpa nuturkeun aturan dina nutrisi.

Produk Dilarang:

  • produk bakery, nyaéta produk beunghar;
  • daging (daging sapi, domba, daging babi, sosis);
  • kadaharan ti laut (jinis-jinis lemak);
  • susu asin sareng lada;
  • legum;
  • sayuran (sorrel, supa);
  • bungbuahan (anggur, raspberry, buah ara);
  • mayonnaise;
  • manisan sareng pastry;
  • lemak sato;
  • inuman alkohol;
  • téh hideung, kopi;
  • saos (mustard, horseradish);
  • rempah sareng bumbu.

Perhatoskeun!Produk di luhur teu dikonsumsi atanapi ditambihkeun kana tuang pasién!

Dina pandangan heula, menu asam urat sigana katingali kusam sareng teu raoseun. Nyatana, ieu sanés masalahna.

Aya daptar produk anu diijinkeun pikeun dikonsumsi tanpa résiko kasehatan:

  • produk bakery - pastry teu nyaman;
  • daging - kelenci sareng hayam;
  • daging lauk pindang (variétasitas gajih rendah);
  • endog (1 buah per dinten);
  • produk susu (low-fat and not salt);
  • sanés kekacangan;
  • sayuran (kentang, wortel, bawang, bawang bodas, tomat);
  • bungbuahan (apel héjo, aprikot, jeruk keprok);
  • lemak sayuran;
  • téh buah, jus alami tina produk anu disatujuan.

Anjeun ogé tiasa ngagébérkeun diét kalayan siki sareng kacang:

  • kenari;
  • cedar;
  • almond;
  • kemiri;
  • pistachios.

Kacang tinggi purin sahingga kedah dileungitkeun tina diét.

Ieu pikaresepeun!Aya perdebatan di antara ilmuwan ngeunaan panggunaan tomat dina tuangeun pasién. Barina ogé, éta ngandung jumlah tilas asam oksalat. Tétéla sayuran beureum henteu ngabahayakeun, tapi sabalikna aya gunana kusabab antioksidan sareng fitonida. Aranjeunna ngaleungitkeun peradangan anu biasa aya dina asam urat. Ieu nuturkeun yén tomat tiasa didahar sareng asam urat dina jumlah naon waé.

Contraindications for asam urat

naon anu henteu kedah didahar sareng asam urat

Kaseueuran tuangeun anu kawéntar dikontéksikeun dina diet asam urat. Kusabab patologi kronis, anjeun tiasa sareng kedah biasa ngabijilkeun piring, sabab tujuanana pikeun ngirangan gejala sareng ngirangan nyeri. Diét kedah dituturkeun sepanjang waktos. Kusabab hiji cangkir kopi atanapi anggur tiasa nyerang nyeri.

Dina période parah tina asam urat, pangobatan dianggo kalayan taat kana diet. Sésana ranjang ogé diperyogikeun. Sadaya ieu ngeureunkeun prosés peradangan. Nalika nyiapkeun tuangeun pikeun pasién, langkung saé tetep méja kalayan makanan anu diidinan sareng anu dilarang di tempat anu gampang ditingali.

Ngawatesan konsumsi daging sareng lauk kana dua kali saminggu. Dina rekomendasi dokter, lauk kedah didahar nganggo insang sareng timbangan. Produk sampingan lauk ieu saé pikeun ngaleupaskeun racun tina awak. Dina kasus serangan nyeri, panggunaan produk ieu ditunda sababaraha minggu.

Produk semi-réngsé sareng kadaharan kaléng dikategorikeun dikontépikasi. Diét No. 6 ngalarang panggunaan kaldu. Barina ogé, sup sareng borscht disiapkeun dina dasarna. Kanyataanna nyaéta pengecualian ieu cukup dibenerkeun, kusabab ditambahan rempah-rempah sareng bumbu anu tiasa nimbulkeun serangan. Bakal leres pikeun masak daging nyalira, sareng nganggo kaldu tina handapeun sayuran salaku kaldu. Salami prosés masak, cai na dikuras sareng dirobih sababaraha kali. Ieu ngirangan konsentrasi sareng ngabersihan purin tina komposisi.

Diét kanggo asam urat: menu kanggo saminggu

Panyakit ieu henteu tiasa diubaran, utamina upami patologi na dilanjutkeun babarengan sareng diabetes atanapi obesitas. Pikeun ngirangan kambuh sareng diperparah ku asam urat, diét khusus dianggo - tabel nomer 6.

aturan diet pikeun asam urat

Diét asam urat tiasa dituturkeun sadaya waktos, sanaos ménu na dirancang saminggu. Diét dikembangkeun ku dokter anu hadir.

Meureun aya sababaraha pilihan pikeun diet sapertos kitu, anu henteu bénten béda-béda. Prosésna nganggo téknologi masak konvensional.

Senén

  • téh nganggo sirop cranberry, endog pindang, salad tomat, roti rai;
  • jus apel anu anyar diperes, sayuran anu diawur;
  • salad bit, kalkun kulub, waluh rebus, kompot;
  • kentang pindang sareng kéju, salad sareng engkol, warna rosehip.
  • kefir.

Salasa

  • puding kéju pondok sareng krim haseum, green tea sareng madu;
  • biskuit dedak, inuman chicory;
  • mie sup sareng sayuran, potongan hayam kukus, inuman buah;
  • rebus sayuran, kompot;
  • susu curdled.

Rebo

  • pancake waluh, bubur nganggo soba dina susu, téh;
  • apel héjo;
  • sayur sareng nasi sup, cod pindang, salad bit, jus wortel;
  • buckwheat sareng rebus, jus apel, ati biskuit;
  • kaldu bran gandum.

Kemis

  • borscht tanpa daging, susu, croutons;
  • roti bakar sareng kéju, chamomile tea;
  • kentang mashed sareng bakso, pancake kentang, pancake, compote;
  • dipanggang zucchini, salad buah, susu susu;
  • susu dipanggang difermentasi.

Jumaah

  • bubur oat, salad sayur, jus céri;
  • samangka, jeruk nipis, strawberry sareng smoothie pir, roti garing;
  • kentang tumbuk, rebus kelinci, salad kol, teh;
  • endog pindang, sup sa'ir, jelly;
  • oven apel dipanggang sareng kéju pondok, téh rosehip.

Saptu

  • bubur gandum, inuman chicory;
  • roti jahe kalayan kefir;
  • hayam pindang sareng soba, kaviar térong, téh;
  • pilaf diet, salad bonténg, roti, jelly;
  • varenets.

Minggu

  • kasét sareng kéju pondok, pancake sareng kéju pondok, téh;
  • dadar sareng endog puyuh (4 pcs. );
  • kéju sup puree, roti bakar bawang bodas, teh rosehip;
  • sangu sareng sayuran rebus, salad bit;
  • yogurt.

Ieu mangrupikeun menu kasar sareng henteu aya makanan terlarang pikeun jalma anu ngagaduhan asam urat. Diét anu saimbang sareng lengkep ngamungkinkeun anjeun nganggo lami. Pikeun ngahontal pangaruh anu langkung ageung, kedah dilaksanakeun dinten puasa.

Diét kanggo asam urat: ulasan ngeunaan ahli nutrisi

kumaha tuangeun leres kanggo asam urat

Tinjauan profésor Jurusan Gastroenterologi sareng Diététik sapertos kieu. Kalayan efektivitas pangobatan narkoba, diet pikeun asam urat mangrupikeun pangobatan anu utami.

Tingkat parna mangaruhan pendekatan gizi dina pengobatan pasién, nyaéta:

  • frékuénsi rebutan;
  • tingkat asam urat plasma;
  • beurat awak pasién.

Dina diét, jumlah purin, lemak, protéin, uyah natrium sareng alkohol kedah dikirangan janten sakedik.

Dahar diet tiasa gancang ngirangan asam urat plasma sareng mulangkeun tingkat normal. Pangaruh épéktip sareng penyembuhan dumasarkeun kana bahan alami.

04.10.2020